Maak een omgevingsanalyse voor jouw gemeente!

Maak een omgevingsanalyse voor jouw gemeente!

Mike Teunissen, twee jaar geleden moest hij zijn debuut voor de Giro d'Italia uitstellen, maar vandaag heeft hij de openingsdag van de Tour de France gewonnen. Daarmee is hij de eerste Nederlander in dertig jaar die de gele trui draagt. Van elk evenement is een omgevingsanalyse nuttig en nodig: om de impact te zien én om van te leren. Tip: het seizoen van evenementen komt er aan, maak ook voor jouw gemeente of provincie zo'n omgevingsanalyse. Je hebt ze in alle soorten en maten. Lees meer

Read More

Meerderheid van de Nederlanders wil ‘s ochtends licht houden

Meerderheid van de Nederlanders wil ‘s ochtends licht houden

Het is hoogzomer: hèt perfecte moment om het te hebben over zomertijd (en wintertijd). Uit nieuw onderzoek blijkt dat 60 procent van de bevolking winter- en zomertijd wil afschaffen. Gevraagd naar een voorkeur, heeft een meerderheid het liefst ‘s ochtends langer licht en niet ‘s avonds. De Europese Commissie kan aan de slag, wat de Nederlandse bevolking betreft. Lees meer.

Read More

Meld je aan voor de Newsroombrief!

Meld je aan voor de Newsroombrief!

Steeds meer overheden doen aan monitoring van media en social media, vaak ‘TamTams’ genoemd. Regelmatig gebeurt dit in de context van de Newsroom. Dit is geen doel op zich, maar een manier om 'binnen' en 'buiten' beter en sneller met elkaar te verbinden. Hard nodig in deze tijden waarin vertrouwen in de overheid een schaars goed lijkt te zijn. Iedere overheid organiseert de Newsroom - incluis TamTam en Dagstart - op zijn eigen manier. Maar de principes waarop ze gebaseerd zijn, zijn hetzelfde. Hierover geven we twee tot drie keer per jaar een NewsroomBrief uit. Je treft er tegelijkertijd vele ervaringen en inzichten van andere overheden in aan. Meld je aan!

Read More

Peiling: zomer- of wintertijd?

Peiling: zomer- of wintertijd?

Een permanente zomer- of wintertijd: veel EU-lidstaten vinden dit maar een lastige keuze. Wij zijn benieuwd naar de mening van de Nederlandse bevolking en hebben daarom wederom een peiling over de zomer-en wintertijd uitgezet. Al bijna 3.000 Nederlanders hebben de peiling ingevuld!

De resultaten zullen we aanbieden aan EU-woordvoerders in de Eerste en Tweede Kamer en de Europarlementariërs die dit jaar verkozen worden. 

Ben je benieuwd naar de resultaten? Houd dan onze website in de gaten!
Wil je zelf je mening geven? Dat kan natuurlijk! Klik hier om deel te nemen aan de peiling.

Read More