Rotterdam gooit hogere ogen als Songfestival-stad dan Maastricht

Rotterdam gooit hogere ogen als Songfestival-stad dan Maastricht, volgens een meerderheid van Nederlanders. Ruim 60 procent vindt Rotterdam (zeer) geschikt, tegen 40 procent voor Maastricht. Als argumenten voor Rotterdam pleit dat men het een grote en bekende stad vindt, met veel voorzieningen die goed bereikbaar is over land, lucht en water. Ahoy vindt men bovendien een goede locatie. Voor Maastricht geldt dat men het een mooie en gezellige stad vindt met een Europese uitstraling. Minpunten aan de zuidelijke mededinger naar het Songfestival zijn dat het niet centraal gelegen is en geen vliegveld nabij zou hebben. Ook 'Rotjeknor' heeft overigens nadelen volgens mensen die de stad minder geschikt vinden. De stad zou niet mooi genoeg zijn en al te veel toeristen & evenementen hebben.

image.png

De uitkomsten zijn berekend zonder inwoners uit de provincie Limburg cq Zuid-Holland. Daar werd namelijk massaal op de eigen favoriet gestemd.

image (1).png

Noot voor de redactie:

  • U mag de uitkomsten van deze peiling vrijelijk publiceren, incluis de meegestuurde afbeeldingen. Bronvermelding: onderzoeksbureau Pro Public.

  • Opvallend aan de respons is dat men name meisjes tussen de 13 en 18 jaar massaal deelname aan de enquete: ze zijn goed voor ruim de helft van de respons

  • Mocht u behoefte hebben aan een aantal citaten ter illustratie in uw berichtgeving, sturen we u deze gaarne toe. Vermeld in uw verzoek de leeftijdsgroep, gender en provincie